Postterminalen i Risskov lukker brevsorteringen

Foto: Post Danmark/Lars Schmidt.
Foto: Post Danmark/Lars Schmidt.

Nu kan det snart være slut med sent om aftenen at køre et papirbrev til postterminalen og alligevel kunne få det afleveret til modtageren med postbuddet dagen efter. Brevsorteringen på postterminalen lukker.

Det er bestyrelsen for Postnord, der står for postudbringningen i Sverige og Danmark, som tidligere på måneden traf beslutningen om lukningen af brevsorteringen.

Det skyldes, at der bliver sendt færre og færre breve, og antallet af terminaler i Danmark, hvor der bliver sorteret breve, bliver skåret ned fra tre til to. I praksis betyder det, at sorteringen flyttes til Fredericia.

Samtidig sender danskerne flere og flere pakker. Det betyder til gengæld, at antallet af pakkepostcentre udvides til fem. Et af dem bliver den ledige terminal i Risskov.

I forbindelse med lukningen af brevsorteringen bliver 300 stillinger nedlagt. Post Danmark har endnu ikke et præcist overslag over hvor mange af de nuværende ansatte, der får lov til at fortsætte i det nye pakkecenter, men det bliver højst 200.

De øvrige vil få tilbudt andre ansættelser i Post Danmarks organisation, blandt andet med udbringning af den daglige post i aarhusområdet, men nogle vil også få tilbudt job på brevcentret i Fredericia.

Den nye organisation forventes fuldt implementeret i slutningen af 2016.

 Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.