Nyudnævnt professor i arbejdsmedicin

Susanne Wulff Svendsen. Foto: Aarhus Universitet Health
Susanne Wulff Svendsen. Foto: Aarhus Universitet Health

Speciallæge i arbejdsmedicin Susanne Wulff Svendsen, Lystrup, er fra den 1. august udnævnt til professor i arbejdsmedicin ved Aarhus Universitet og Arbejdsmedicinsk Klinik ved Hospitalsenheden Vest.

Susanne Wulff Svendsen arbejder i sin forskning blandt andet med, hvordan man kan forebygge sygdomme, der opstår efter akavede arbejdsstillinger, hurtige arbejdsbevægelser og kraftbetonet arbejde.

“Forskningen er vigtig for de mennesker, som har et fysisk krævende arbejde, og for det sundhedspersonale, der skal rådgive patienterne om mulighederne for at arbejde,” siger Susanne Wulff Svendsen om sit arbejde, der også kan få betydning for anerkendelse af arbejdsskader.

Forebyggelse

“Vi undersøger, hvilke arbejdspåvirkninger, der især betyder noget for udvikling og forløb af sygdomme i bevægeapparatet, så forebyggelsen kan blive så effektiv som mulig,” siger hun.

“Og så skal forskningen vise, hvornår varige ændringer af arbejdet er nødvendige, og hvornår det kan være tilstrækkeligt med særlige hensyn i en begrænset periode.”

Susanne Wulff Svendsen tog sin lægeeksamen ved Aarhus Universitet. Hun har i en årrække beskæftiget sig med arbejdsmedicin – både i klinik og som forsker.

(Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Universitet Health)

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan også tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Lystrup