Ny politisk behandling af hastighedssænkning i Hjortshøj

HJORTSHØJ: Medlemmerne af Aarhus Byråd besluttede onsdag den 14. november at behandle et forslag om hastighedssænkning til 40 kilometer i timen i Hjortshøj endnu engang i byrådets tekniske udvalg.

Det er SF og Alternativet, der begge har medlemmer af byrådet, der bor i Hjortshøj, som har fremsat forslaget, der tidligere har været behandlet i både byrådet og teknisk udvalg.

Byrådet har i forbindelse med budgetforliget afsat 15 mio. kroner til projekter med nedsættelse af hastigheden i flere byområder i kommunen. De penge er dog først til rådighed i 2020 og 2021.

Projekter bør fremrykkes

“Der er behov for, at der bliver gjort noget ved hastigheden i små bysamfund mange steder i kommunen,” sagde Mette Bjerre (SF).

“Derfor kunne vi godt forestille os, at nogle projekter bliver fremrykket. For os i SF er det ikke altafgørende, at det lige netop bliver i Hjortshøj, at man først går i gang. Vi synes , at der skal mere fart på projekterne.”

Rådmand for Benyamin Simsek (V) henholdte sig til den plan, der er lagt i budgetforliget.

“Hvis vi skal fremrykke projekterne, så vil der være andre projekter, der skal udskydes,” sagde han blandt andet på byrådsmødet.

“Når vi i forvaltningen er klar, så vil teknisk udvalg selvfølgelig blive indraget i prioriteringen. Men det er også klart, at de penge, der er afsat, ikke rækker til alle de ønsker, der er.”

Keld Hvalsø (Enh.), der er formand for teknisk udvalg, var glad for Mette Bjerres tilkendegivelse af, at det ikke nødvendigvis er Hjortshøj, der står først for, når pengene skal bruges.

“Vi skal bruge de penge, der er afsat, så de får den størst mulige effekt,” sagde han.

Hovedløst

Knud Mathiesen (DF) støtter forslaget om nedsættelse af hastigheden i flere bysamfund i Aarhus Kommune.

“Men det er hovedløst, hvis byrådet på forhånd giver sig til at prioritere et arbejde, der er i gang i forvaltningen,” sagde han.

“Det virker som om, at SF og Alternativet ønsker at tilgode vælgere, hvor man selv bor.”

Beløbet på de 15 mio. kroner blev afsat i forbindelse med budgetforhandlingerne på baggrund af et forsøg, der er gennemført i Mårslet, hvor kommunen vurderer, at det har været en succes at sætte hastigheden ned gennem byen.

Der er flere steder i kommunen, hvor man har lignende ønsker. Udvalgsformand Keld Hvalsø nævnte, at han netop har været til et møde i Hasle, og at han ved, at man har et lignende ønske i Lystrup.

Lyt til byrådsdebatten her.

Læs også:

Byrådet skal diskutere hastighedsgrænse på 40 km/t i Hjortshøj

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.