Ny bog med rock-historie

Ny bog om rockanmelder Steffen Jungernsen og 25 års rockhistorie. Foto: Turbinefolaget.
Ny bog om rockanmelder Steffen Jungersen og 25 års rockhistorie. Foto: Turbineforlaget.

Turbine-forlaget, der holder til i Filmbyen i Aarhus, har netop udgivet en bog om rockanmelderen Steffen Jungersens 25 år som en af landets vigtigste rockanmeldere. Samtidig er det en bog om 25 års dansk rockhistorie.

Bogen har fået titlen ”Dr. Rock” – ét af Steffen Jungersens tilnavne – med undertitlen ”udvalgte nedslag i 25 års rockhistorie”. Det er en antologi, der indeholder de oprindelige anmeldelser af 34 af forfatterens favoritkoncerter de sidste 25 år.

Forord af Michael Poulsen

Desuden bidrager en række prominente danske musikere med deres umiddelbare indtryk af Steffen Jungersen, ligesom bogens forord er skrevet af Michael Poulsen fra Volbeat.

De 34 favoritkoncerter er kommenteret og fulgt op af nye tekster med personlige erindringer fra forfatteren. I nogle tilfælde handler de om, hvilke omstændigheder den pågældende anmeldelse blev til under. Og de omstændigheder kunne ind imellem godt være ganske alternative.

Andre steder går Steffen Jungersen meget tæt på sig selv, når han eksempelvis åbenhjertigt fortæller om et langt sygdomsforløb.

(Omskrevet pressemeddelelse fra Turbine-forlaget)