Nemmere at bruge Genvejen mod Aarhus

Billede: Aarhus Kommune
Billede: Aarhus Kommune

Aarhus Kommune er begyndt på arbejdet med at forlænge to venstresvingsbaner på  Genvejen til bilisterne, der vil ind mod Skanderborgvej fra motorvejen. Det skal fjerne trafikkøen i myldretiden, så det bliver nemmere og hurtigere at komme ind mod Aarhus.

Venstresvingsbanerne vil blive forlænget med omkring 100 meter. Det vil give plads til væsentligt flere biler, som skal svinge til venstre ind mod Aarhus.

Arbejdet forventes færdig i løbet af november.

I morgentrafikken oplever mange trafikanter i dag kødannelse på Genvejen, når de kommer ind til krydset Genvejen og Møllebakken. Der sker opstuvning af biler i de to venstresvingsbaner, og kødannelsen blokerer desuden for biler, som skal lige over i krydset og videre af Sletvej.

Venstresvingsbaner forlænges

Derfor igangsætter Aarhus Kommune nu en forlængelse af de to venstresvingsbaner fra Genvejen ind mod Aarhus. Når projektet er gennemført, forventes der betydelige forbedringer for morgentrafikken.

”Jeg har stor opmærksomhed på trafikken i Aarhus, og jeg har særligt fokus på flaskehalsproblemer. Det er vigtigt, at der sættes ind i krydset Genvejen og Møllebakken, som er belastet særligt i morgentrafikken. Jeg er derfor også glad for, at trafikanterne nu kan se frem til, at forholdene om et par måneder vil blive langt bedre, end de er i dag,” siger rådmand
Bünyamin Simsek (V).

Arbejdet vil primært være jordarbejder, afvandingsarbejder og asfaltarbejder. Anlægsarbejdet vil påvirke trafikafviklingen i krydset, mens det står på – specielt i den sidste periode af byggeriet.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *