Med nattog fra Grenaa til Aarhus H

grenaabanenDR1 sender i nat – natten til lørdag den 8. februar 2014 – 75 minutters tv med togturen fra Grenaa til Aarhus H set med lokomotivførerens øjne.Der er opsat et kamera i førerkabinen, og udsendelsen begynder med starten ved højlys  fra stationen i Grenaa. Tv-seerne kan følge hele turen frem til Hovedbanegården i Aarhus – uden afbrydelser.

Derudover hører man lyden fra Desiro-togene fra den tyske togfabrikant Siemens, fløjtene, når toget passerer en ubevogtet jernbaneoverskæring, og de kundeinformationer, som passagererne får undervejs.

I tv-udsendelsen medvirker også en del passagerer, der skal med toget, og en række cyklister og motionsløbere, der nok ikke er klar over, at de er en del af natunderholdningen på landets anden største tv-station.

DR vil dokumentere togruter

Det er ikke første gang DR1 er på tur med Grenaabanen. Det er dog usikkert, om programmet i nat er anden del af “serien”, hvor første del var fra Aarhus H til Grenaa.

DR1 har flere steder i landet optaget lignende programmer, der må være forholdsvis billige at producere, og tv-stationen har en ambition om at dokumentere alle landets togstrækningen.

Da det statslige norske tv – NRK – for et par år siden gjorde det samme med et togtur fra Bergen til Oslo, der taget noget længere tid end turen mellem Grenaa og Aarhus H, blev det en uventet stor succes. Seerne var vilde med at se togturen med lokomotivførerens øjne.

Senere udviklede de norske tv-folk genren til også at vise ture med skibene på Hurtigruten langs den norske vestkyst. Her blev der sat flere kameraer op, så produceren kunne skifte mellem flere synsvinkler – og ja, nogle gange bruge flere kameraer på en gang.

Togtur i Australien

Også tyske tv-stationer eksperimenterer med nattog på tv. Udover optagelser fra forskellige steder i Tyskland, stødte denne artikels forfatter for nogen tid siden midt om natten også ind i en optagelse med tog på tværs af en ørken i Australien. Der var meget øde.

Hvis du ikke er vågen i nat, kan du enten sætte videooptageren eller harddiskoptageren til, så den kan optage programmet. Men du kan også se programmet her.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *