Lystrup: Ombygning af Sønderskovhus kan nu gå i gang

Foto: Aarhusidag.dk
Foto: Aarhusidag.dk

Ombygningen af plejecentret Sønderskovhus i Lystrup kan nu gå i gang. På det seneste møde i byrådet sagde byrådsmedlemmerne enstemmigt god for projektet, der koster kommunen 25,6 mio. kr.

Bevillingen har en gang tidligere været til debat i byrådet. Dengang var det Venstre, der ønskede at diskutere byggeriet i sundheds- og omsorgsudvalget, fordi partiet var betænkelig ved den høje ombygningspris.

“Vi har nu fået en god orientering i udvalget, og vi er klar til at sige ja til projektet,” sagde Hans Scou fra Venstre på det seneste byrådsmøde.

“Vi har fået oplyst af administrationen og rådmand Jette Skive (DF),  at man ikke regner med, at niveauet i Lystrup bliver det fremtidige prisniveau for ombygninger. Det er vi meget tilfredse med.”

Forsøgsordning

En af årsager til, at ombygningen på Sønderskovhus er forholdsvis dyr, er, at der indgår nogle teknologiske løsninger i ombygningen, som ikke vil koste det samme i fremtiden. Der er således tale om en ombygning, der kan betegnes som en forsøgsordning pilotprojekt.

Ombygningen går ud på, at 24 et-værelses boliger bliver ombygget til 12 to-værelses lejligheder.

Rådmand Jette Skive (DF) har tidlige oplyst i byrådssalen, at ekstraudgifterne til teknologiske løsninger ikke vil påvirke huslejen for beboerne. Kommunen betaler, sagde hun.

Det var planen, at ombygningen skulle være klar til brug i juni måned næste år, men den ekstra behandling i byrådet kan forsinke projektet.

Læs også: Plejecenter Sønderskovhus skal ombygges