Lystrup Idrætscenter skal igen være afstemningssted

Lystrup Idrætscenter.

LYSTRUP: Lystrup Idrætscenter skal ved EU-parlamentsvalget søndag den 26. maj og ved folketingsvalget den 5. juni være afstemningssted, på trods af kritik ved kommunalvalget i november 2017.

Især gangbesværede havde problemer med at komme ned at trapperne til den hal, hvor valghandlingen foregik, og der var kritik af skiltningen for personer i kørestol, der skulle køre bag om hallen for at komme ind i afstemningslokalet.

Derfor er der nu sikret en bedre skiltning, og der bliver oppe ved indgangen indrettet en ekstra boks, hvor vælgere, der har svært ved at klare trapperne, kan sætte deres kryds.

Ved kommunalvalget i 2017 var det første gang, at Lystrup Idrætscenter var afstemningssted ved et valg. Tidligere har det været Lystrup Skole, der blev brugt, men i takt med, at der bliver flere vælgere i distriktet, har det været svært for skolen at rumme valghandlingen – specielt sidst på eftermiddagen, hvor der traditionelt er mange vælgere på afstemningsstedet.

“Efter valget i 2017 fik vi flere henvendelser om forholdene på valgstedet,” fortæller specialkonsulent Jesper Eltved fra Aarhus Kommunes valgsekretariat, der er organiseret under borgerservice.

“Vi inviterede en af kritikerne til et møde på stedet, hvor vi gennemgik hvad der var udfordringen på valgstedet, og efterfølgende kom vi også med løsninger, der skulle få valghandlingen til at blive bedre.”

Sidst på eftermiddagen i november 2017 var der rigtig mange vælgere i hallen, og der var lang ventetid på at få lov til at sætte et kryds og smide stemmesedlen i valgurnen.

Nogle foldede stemmesedlen sammen og tog den med hjem, da de stod i kø. Der er imod reglerne. Man må ikke forlade efstemningsstedet med en ikke ufyldt stemmeseddel. Man skal aflevere den til de valgtilforordnede, hvis man går uden at sætte et kryds

“Derfor vil der ved valgene være otte valgborde – et mere end sidste gang. Det skulle få ventetiden til at falde betydeligt,” fortæller Jesper Eltved.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her