Letbanen åbner for passagerer den 30. april

Arkivfoto: Aarhus Letbane.

AARHUS: Aarhus Letbane tager de første betalende passagerer med tirsdag den 30. april. Det sker kl. 5.12 fra stationen, hvor toget kører til Lisbjerg  og videre til Aarhus Universitetshospital og Randersvej.

Dermed indfrier letbanen løftet til borgerne om at starte driften på strækningen mellem Østbanetorvet og Grenaa og Lystrup til Lisbjerg lige på målstregen. De sidste mange måneder har letbanen sagt, at banen ville begynde at køre med passagerer i slutningen af april.

Der er dog endnu nogle detaljer, der skal falde på plads. Der er knyttet 12 vilkår til den tilladelse, som Aarhus Letbane har fået af Trafik- Bolig- og Boligstyrelsen til at starte driften med passagerer.

“Det drejer sig blandt andet om fem straksvilkår omhandlende vores tekniske sikkerhedsregler, som ikke er på plads,” siger direktøren Michael Borre til TV2 Østjylland.

De øvrige syv vilkår nævner han ikke noget om.

” Jeg er meget lettet, begejstret og tilfreds med, at vi nu kan give folket en togbane tilbage,” siger Michael Borre yderligere.

“Jeg kan godt forstå, at det har været en prøvelse for borgerne at undvære deres tog.”

Fra på tirsdag vil hele etape 1. af Aarhus Letbane være i drift efter omkring halvandet års forsinkelse. Anlægsudgiften ligger omkring fire mia. kroner inklusive tog og sikkerhedssystemer.

Kørslen på den tidligere Grenåbanen er blev forsinket flere gange. Senest i november, hvor ibrugttagningen blev forsinket med yderligere en måned, fordi der var tekniske problemer med sikkerheden ved nogle overkørsler.

Åbningen af banen markeres officielt lørdag den 12. maj.

Det første tog med passagerer kører fra Lystrup på den nye strækning til Lisbjerg og videre til Aarhus Universitetshospital og Randers vej kl. 5.12. Det første tog fra Grenaa kører kl. 5.14 og det første tog kører fra Aarhus H kl. 5.51.

Opdateres………

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Risskov på Facebook her. 

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.