Lystrup: Elsted Skole er den bedste

Elsted Skole er den bedste skole i Aarhus Kommune til at hæve elevernes faglige , fremgår det af undersøgelse fra Cepos. Foto: Elsted Skole.
Elsted Skole er den bedste skole i Aarhus Kommune til at hæve elevernes faglige niveau, fremgår det af undersøgelse fra Cepos. Foto: Elsted Skole.

Elsted Skole var i skoleåret 2013-14 den bedste skole i Aarhus Kommune til at hæve elevernes faglige niveau. Det fremgår af en rapport fra tænketanken Cepos.

Cepos har først regnet ud hvilket karaktergennemsnit, man kunne forvente, at afgangseleverne skulle ligge på. I den beregning er blandt andet indgået forældrenes økonomiske baggrund og deres uddannelsesniveau, ligesom hvor mange tosprogede elever den pågældende skole har, også er taget med i beregningerne.

Derefter har Cepos sammenlignet tallene med de faktiske tal, som eleverne opnåede i foråret 2014. Forskellen mellem de to tal afgør placeringen på listen.  Jo større positiv forskel, jo højere placering.

Lærerens engagement

Forskningschef Henrik Christoffersen fra Cepos konkluderer desuden ifølge Søndagsavisen, at det ikke er de økonomiske ressourcer, som de enkelte skoler har, der er afgørende.

“Det handler simpelthen om den enkelte lærers engagement,” siger Henrik Christoffersen til Søndagsavisen.

Det fremgår dog ikke, hvilket grundlag han drager den konklusion på.

0,9 karakter højere

Opgørelsen viser, at eleverne på Elsted Skole ved eksamen opnåede en gennemsnitskarakter, der er 0,9 karakter højere end det forventede. Undersøgelsen, der har været offentliggjort i forskellige medier, er lavet på basis af tal fra Undervisningsministeriet.

Elsted Skole ligger lige foran de tre privatskoler Interskolen, Forældreskolen i Aarhus og Århus Privatskole. På en landsliste er Elsted Skole placeret som nummer 16 ud af næsten 1400 skoler.

Lystrup Skole er nummer 17 på listen over de 63 skoler, som er i Aarhus Kommune. Her hæver man karaktergennemsnittet 0,3 karakter over det forventede. På landslisten er skolen nummer 134.

Elev Skole ikke med

Elev Skole er ikke med på listen, da skolen ikke har nogle afgangselever. Skolebørnene i Elev er tilknyttet Hårup Skole, når de tager folkeskolens afgangsprøver.

Hårup Skole ligger næsten helt i bunden – som nummer 62 ud af de 63 skoler. Her opnåede eleverne et karaktergennemsnit på 0,6 karakter mindre end det forventede. På landslisten er Hårup Skole nummer 1297.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Lystrup