Kommunen vil ikke frede Botanisk Have

Botanisk Have bliver flittigt brug af aarhusianerne. Foto: Aarhus Kommune
Botanisk Have bliver flittigt brug af aarhusianerne. Foto: Aarhus Kommune

Aarhus Kommune forbereder en bevarende lokalplan for Botanisk Have. Det fremgår af dagsordenen for det næste møde i magistraten, der holdes mandag morgen.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har foreslået, at Botanisk Have bliver fredet. Det synes man imidlertid er en dårlig ide i magistratsafdelingen for teknik og miljø.

En fredning vil nemlig lægge nogle restriktive bånd på, hvad man må foretage sig i haven, hvor Den Gamle By ligger i bunden ved Cereskrydset. Botanisk Have er en centralt beliggende park i Aarhus, som skal kunne udvikle sig, mener man i forvaltningen.

En fredning vil være meget restriktiv i forhold til selv de mindste ændringer i haven, mens politikerne i byrådet kan ændre den bevarende lokalplan, hvis der er politisk vilje til det.

Det er Fredningsnævnet, der afgør, om Botanisk have skal fredes eller ej. Når sagen kommer til politisk behandling nu, skyldes det at kommunen har valgt at indgive et høringssvar til Fredningsnævnet, der behandler forslaget fra Danmarks Naturfredningsforening.

Det høringssvar skal godkendes af byrådet inden for den kommende tid.