Jyllands-Posten flytter på Aarhus Havn

Jyllands-Posten kommer til at bruge størsteparten af de 8.500 kvadratmeter, som det nye mediehus kommer til at indeholde. Tegning: Henning Larsen Architects.
Jyllands-Posten kommer til at bruge størsteparten af de 8.500 kvadratmeter, som det nye mediehus kommer til at indeholde. Tegning: Henning Larsen Architects.

AARHUS: Mediehuset Jyllands-Posten er efter en budrunde favorit til at overtage en byggegrund ved siden af Filmby Aarhus på Aarhus Havn.

Mediehuset flytter dermed tilbage til midtbyen i Aarhus efter et halvt hundrede år. Avisen har tidligere boet i Frederiksgade tæt på Rådhuspladsen.

Byggeriet bliver på sammenlagt 8.500 kvadratmeter, og det skal dagligt være arbejdsplads for 300 personer. Udover Jyllands-Postens hovedredaktion bliver der også plads til Ekstra Bladets aarhusredaktion og Politikens Lokalaviser, der blandt andet udgiver flere udgaver af Lokalavisen i Østjylland.

Klar om tre år

Prisen er beregnet til omkring 200 mio. kroner, og det er Henning Larsens Architects der har tegnet den nye bygning, der efter planen skal stå klar i slutningen af 2019.

Magistraten har salget af grunden på dagsordenen på et møde på mandag. Derefter skal salget også godkendes i byrådet på den lukkede del af et ordinært byrådsmøde.

Derudover skal det lokalplanmæssige arbejde i gang, ligesom kommunen også skal udstikke en tilladelse til at sætte byggeriet i gang.

Mediemiljø

Rådmand Kristian Würtz (S) finder det optimalt, at Jyllands-Posten flytter ind i en bygning tæt på Filmby Aarhus.

“Det er en af landets førende mediearbejdspladser, der kommer til at bidrage med en masse til byområdet,” siger han i en pressemeddelelse, som kommunen har udsendt .

“Det vil være et attraktivt kvarter at arbejde og færdes i.”

Der har for nogle år siden også været planer om, at Jyllands-Posten skulle flytte ind i en nybygning ikke langt fra den kommende placering lige over for Dokk1. Det mødte en del modstand i området på grund af den trussel, der er mod Jyllands-Posten efter offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne. Officielt blev projektet stoppet, fordi det ikke var muligt at finde finansiering til projektet.

Bygningen kommer til at ligge på den ikke asfalterede del af parkeringsarealerne ved Filmby Aarhus lige op af broen med godsjernbanen. Der bliver indrette sikkerhedsfaciliteter i den nye bygning, der svarer til forholdene i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i Køebnhavn, skriver Finans.dk.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.