Aarhusfirma indstillet til Ingeniørens Produktpris 2013

Direktør Kristian Birch Pedersen, Exigo. Foto: Exigo
Direktør Kristian Birch Pedersen, Exigo. Foto: Exigo

Den århusanske virksomhed Exigoer har udviklet en app, der skal give en bedre kvalitet i arbejdet på landets byggepladser.  Nyhedsmagasinet Ingeniøren har indstillet appen til sin produktpris 2013.

Exigo vil med appen, IssMan (Issue Manager), rydde op i kvalitetssikringsprocessen på byggepladsen ved at strømline arbejdsgangene og dermed spare byggebranchen tid, ressourcer og penge.

“Vi har arbejdet hårdt på at gøre brugergrænsefladen enkel og egnet til travle håndværkere, ingeniører, arkitekter og bygherrer”, forklarer direktør og indehaver af Exigo, Kristian Birch Pedersen.

“Smartphones er jo for længst blevet allemandseje, og der er stor værdi i at udnytte det forhold.”

Dokument laves på mobiltelefonen

Et billede taget med en smartphone indeholder allerede informationer om tid og sted, og med mulighed for at tilknytte ekstra oplysninger kan billeddokumentationen laves direkte fra mobiltelefonen.

Dermed kan der spares rigtig meget tid og produktiviteten kan øges. Billeddokumentation, tilsynsrapporter og kvalitetssikringsdokumenter udarbejdes automatisk og sendes til samarbejdspartnere i en pdf-fil direkte fra mobiltelefonen eller tabletten.

Hvert år koster fejl og mangler i byggeriet det danske samfund milliarder. Flere undersøgelser underbygger dette.

10 procent er fejl og mangler

»I gennemsnit udgør fejl og mangler 10 procent af produktionen i byggebranchen, så der er et stort potentiale ved bare små forbedringer”, siger Kristian Birch Pedersen.

“Nem kvalitetssikring giver fokus på området og en generelt højere kvalitet i de afleverede projekter.”

IssMan er i første omgang udviklet til iPhone og iPad, men Exigo er i gang med at udvikle løsningen til android-platformen og forventer denne udgave på markedet ultimo januar 2014.

(Redigeret pressemeddelelse fra Exigo)