Herredsvej lukker ved sygehuset

herredsvejHerredsvej bliver spærret gennemkørende trafik ved Skejby Sygehus fra den 14. januar. Lukningen bliver permanent.  Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at bygge Det Nye Universitetshospital skrider frem, og det betyder, at Herredsvej nu bliver lukket for gennemkørende trafik fra Brendstrup Busvej til Kirstinesmindevej.

Bustrafik, cyklisttrafik og ambulancekørsel vil fortsat kunne finde sted på en del af Herredsvej, som hidtil.

Vejen vil i første omgang blive spærret med chikaner af DNU-byggeriet, da vejen bliver nedklassificeret til privat fællesvej og samtidig overdraget til Region Midtjylland.

Herredsvej bliver byggepladsvej

Byggechef hos regionen Søren Kaae Overgaard opfordrer trafikanterne til at respektere skiltningen.

“Projektafdelingen for DNU-byggeriet har en forventning om, at privatbilisterne vil respektere at Herredsvej er en byggepladsvej,” siger han.

“Der er allerede nu en stærkt øget tung trafik, og om kort tid kommer der til at foregå spunsarbejde ved vejen. Af hensyn til egen sikkerhed bør man respektere skiltningen og ikke køre ind på den nu lukkede og private byggepladsvej.”

Lukningen bliver permanent, og det betyder, at bilister på Herredsvej skal bruge den nye Paludan Müllers Vej for at komme til hospitalet.

Venstresving forbudt

Kommer man fra Tilst ad Marienlystvej er der venstresving forbudt ved Paludan Müllers Vej, her skal bilisterne finde en anden rute for at komme til hospitalet.

Herudover er det også forbudt at svinge til venstre ad Marienlystvej, når man kommer på Paludan Müllers Vej fra Rydevænget.

”Trafikken i området har været besværliggjort af, at der både har været den normale trafik og trafikken fra byggepladsen,” siger vejchef Michael Kirkfeldt, Aarhus Kommune.

“Nu bliver den adskilt, og det øger fremkommeligheden. Samtidig fortsætter arbejdet med at gøre Paludan Müllers Vej firesporet. Paludan Müllers Vej forventes at være helt klar i slutningen af 2014, hvilket øger kapaciteten på vejene i området.”

(Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Kommune)