Lystrup: Entreprenør gravede vandledning over

vandDet var en entreprenør, der gravede en vandledning over, der lørdag den 2. januar var årsag til, at der blev problemer med vandforsyning i store dele af Lystrup. Bruddet skete i forbindelse med gravearbejde ved Lille Elstedvej 101.

Bruddet blev løst ved at udskifte tre meter plasticrør.

“Vi pumper igen vand fra vandværket i Elsted, og forbrugerne har igen det samme flov og vandtryk,” fortæller afdelingsleder Lotte Mørk fra Aarhus Vand i en mail til Aarhusidag.dk.

En del borgere i Lystrup og Elsted har følt, at der ikke har været det samme tryk i vandet efter reparationen.

Rens sierne

“Hvis kunderne har problemer med vandtrykket, skal de starte med at rense sierne (fagligt også kaldet pilatorere), i alle vandhanerne” fortæller Lotte Mørk.

“I forbindelse med et ledningsbrud, hvor der først lukkes – og efterfølgende åbnes for ventiler, kan der på grund af trykstød i ledningsnettet slås noget løs fra indersiden af rørene. Dette gælder både på vores ledningsnet, men også på de enkelte installationer. I ledningsnettet er der også jern og mangan aflejringer. Ved genåbning af ventiler efter et ledningsbrud kan det i særlige tilfælde stoppe sierne ved vandhaner.”

“Hvis ikke det hjælper kan borgerne kontakte Aarhus Vand.”

Smagen påvirkes ikke

Lotte Mørk oplyser også, at reparation af et ledningsbrud ikke påvirker drikkevandets smag.

Bruddet på vandledningen skete lørdag ved kl. 14.30-tiden lørdag den 2. januar, og den første prognose fra Aahus Vand var, at problemet først var løst igen ved kl. 22.30-tiden. I løbet af et par timer kunne de første kunder dog registrere, at der igen var vand i hanerne.

Uheldet skete i forbindelse med byggeri af nye boliger på adressen – en tidligere æbleplantage ved siden af Abildhaven.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Politik