Egå: Antboys far besøgte Skæring Skole

Kenneth Bøgh Andersen fortæller elever på Skæring Skole om Antboy og andre af de figurer, som han har skabt i sine bøger. Foto: Skæring Skole.
Kenneth Bøgh Andersen fortæller elever på Skæring Skole om Antboy og andre af de figurer, som han har skabt i sine bøger. Foto: Skæring Skole.

Børnebogsforfatteren Kenneth Bøgh Andersen besøgte tirsdag Skæring Skole, hvor han fortalte elever om sine bøger og om hvordan, det er at være forfatter.

Han fortalte blandt andet, at et af de spørgsmål, som han ofte bliver stillet, når han besøger skoler, er, om det ikke er kedeligt at være forfatter.

”Det synes jeg ikke”, sagde han.

”Jeg oplever rigtig meget og kommer mange steder hen, når jeg sidder og skriver. Jeg kommer rundt i historien, jeg har været i helvede, og så har jeg for eksempel også fået lov til at slå julemanden ihjel.”

”Øv, så får vi ingen julegaver,” sagde en kvik elev.

”Det er jeg da ked af,” svarede en smilende Kenneth Bøgh Andersen, som ikke virkede spor ked af, at han har udgivet en bog med titlen ”Julemandens død”.

Tredje Antboy-film på vej

Kenneth Bøgh Andersen er i den brede offentlighed mest kendt for sine bøger om Antboy, der også er blevet filmatiseret. Den tredje og sidste Antboyfilm får premiere i den kommende vinterferie. Desuden har han også skrevet fem bøger i serien Den store Djævlekrig og tre bøger i serien om Slaget om Caissa – alle meget efterspurgte bøger på landets skolebiblioteker.

Fra kl. 10.00 til kl. 11.30 var det de fire klasser fra 5. årgang, der mødte forfatteren i festsalen, mens det fra kl. 12.30 til kl. 14.00 var elever på 4. årgang, der havde fornøjelsen.

Efter et oplæg, hvor han fortalte om sine bøger og læste smagsprøver af sine bøger, stillede eleverne spørgsmål til ham, som de havde forberedt på forhånd. Spørgelysten var stor. Flere gange, når han var klar til at tage mod spørgsmål, røg der mindst en snes hænder i vejret.

Eleverne, der på forhånd havde læst i hvert fald en af hans bøger, spurgte blandt andet til nogle af personerne i hans bøger, hvilken bog han selv synes var den bedste, og om han betragtede sig selv som kristen. Og om han har læst hele Biblen.

Bliver man rig?

En enkelt ville vide, om man tjener mange penge som forfatter.

”Hvis man gerne vil tjene mange penge, skal man ikke blive forfatter,” svarede Kenneth Bøgh Andersen.

Han fortalte, at han får ca. 35 kroner for hver eksemplar af en bog, der koster omkring 250 kroner.

”Så i forhold til arbejdet skal ens bøger sælges i mange eksemplarer, før det er en god forretning,” forklarede Kenneth Bøgh Andersen.

”Og det tager jo lige så lang tid at skrive en bog, der sælges i 1.000 eksemplarer, som en der sælges i 5.000 eksemplarer.”

Lærer på deltid

Kenneth Bøgh Andersen er uddannet lærer, og arbejdede som lærer på deltid for at få tid til at skrive sine bøger. Det gjorde han i fem år inden han blev fuldtidsforfatter.

Efter en seks-syv år med flere afslag blev hans første bog udgivet i 2000. Det var første bind i serien ”Slaget i Caissa” med titlen ”Åbningen”.

Han har udgivet mere end 30 bøger, og han fortalte eleverne, at han i øjeblikket blandt andet arbejder på en tegneserie – sammen med en tegner – en såkaldt graphic novel (grafisk roman) på mere end 200 sider.

Kenneth Bøgh Andersens bøger er udgivet flere steder i udlandet – det fleste i europæiske lande, men også i blandt andet Peru og USA.

Kenneth Bøgh Andersen, der bor i Valby i København, afsluttede sin dag i Aarhus med at signere bøger i Arnold Buscks boghandel i Ryesgade.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Egå på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.