Egå: 7d på Skæring Skole vandt aviskonkurrence

7d på skæring Skole med trykte udgaver af deres vinderaviser. Foto: Skæring Skole.
7d på skæring Skole med trykte udgaver af deres vinderaviser. Foto: Skæring Skole.

Glæden bredte sig hos de 23 elever i 7d på Skæring Skole, da de forleden blev afbrudt i deres fysiktime og fik at vide, at de havde vundet årets konkurrence ”Avisen i undervisningen”, som de var tilmeldt gennem Ekstra Bladet.

“Jeg blev noget overrasket, da jeg blev ringet op fra Ekstra Bladet,” fortæller klassens dansklærer Signe Skov Larsen.

”Jeg havde ikke drømt om, at vi havde en chance, men jeg fik at vide, at dommerkomiteen har rost avisen meget. Så jeg glæder mig til at læse bedømmelsen af vores avis.”

Avisen blev skrevet og redigeret i løbet af uge 44, der var en del af årets nyhedsuger – arrangeret af organisationen bag ”Avisen i Undervisningen”.

Årets emne var ”Spor”, og 7d valgte at kalde deres avis for ”På rette spor”.

Avisen er lavet elektronisk med Ekstra Bladets layout, men det var ikke en betingelse for at deltage, at man lavede en avis i Ekstra Bladets normale stil.

”Det var en uges intenst arbejde,” fortæller Signe Skov Larsen.

”Jeg tror, at vi alle brugte rigtig meget energi på det. Så alle var glade, da avisen blev afleveret lige inden deadline.”

7d har udover æren ved at få en førsteplads også vundet et pengebeløb på 4.000 kroner, som de selv kan bestemme, hvad skal bruges til.

Efter at have vundet hos Ekstra Bladet går 7d’s avis videre i landskonkurrencen, hvor vinderen bliver udpeget i starten af januar. Her deltager 35 elevaviser i konkurrencen for 6.-7. årgang.

Konkurrencen ”Avisen i Undervisningen” gennemføres en gang om året af organisationen Danske Medier. Konkurrencen har rødder tilbage til 1962, hvor det at skrive en avis blev en del af undervisningen.

I 2014 deltog omkring 40.000 elever fra 6. til 10. årgang landet over i konkurrencen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Egå på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.