Christen Sørensen opstiller for S i Aarhus Nord

Foto: Christen Sørensen.
Foto: Christen Sørensen.

Den tidligere overvismand Christen Sørensen opstiller for Socialdemokraterne i Aarhus Nord kredsen ved næste folketingsvalg. Han blev valgt på et møde i organisationen mandag aften.At Christen Sørensen, der er 69 år, er socialdemokrat er ikke nogen overraskelse, men at han nu vil forfølge en politisk karriere er uventet.

Han har tidligere flere gange sagt nej til opstilling til folketinget.

Han har gennem en årrække været en “enfant terrible” i den danske økonomiske verden, hvor han i perioden fra 1985 til 1988 var formand for Det økonomiske Råd – såkaldt overvismand.

Advarede mod overophedning

Christen Sørensen var en af de første danske økonomer, der før krisen i 2008, advarede om en overophedning af økonomien.

Han har i sin karriere blandt andet arbejdet en del med de økonomiske forhold i Grønland, hvor han var formand for Grønlands Hjemmestyres fiskerikommission (2009) og transportkommission (2011).

Han forlod sidste år sin stilling som økonomiprofessor ved Syddansk Universitet i Odense efter i 31 år at have været tilknyttet til universitetet, hvor han blev ansat efter efter fem års ansættelse på Økonomisk Institut på Københavns Universitet.

Christen Sørensen var fra 1999 til 2002 medlem af bestyrelsen for TV2.

“Vi har fået en kandidat, der er kendt for at kalde en spade for en spade, og han ligger ikke under for akademikersproget på Christiansborg, selv om han er uddannet som professor i økonomi,” skriver kredsformand Jette Buus Gravesen i en pressemeddelelse.