Bundsgaard sigtet i sag om krænkelse af brevhemmelighed

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Aarhus Kommune hjælper unge studerende med en midlertidig bolig efter sommerferien. Foto: Aarhus Kommune.
Borgmester Jacob Bundsgaard (S). Foto: Aarhus Kommune.

Borgmester Jakob Bundsgaard (S) er sigtet for overtrædelse af brevhemmeligheden i en sag om læsning af sms-beskeder i forbindelse med en faglig konflikt på Aarhus Havn i 2012, skriver stiften.dk – der er Århus Stiftstidendes netavis.

Han er sigtet, fordi han var formand for bestyrelsen for Aarhus Havn dengang den faglige konflikt var på sit højeste. Han er derfor muligvis medansvarlig for, at ledelsen på Aarhus Havn gennemgik sms-beskeder fra to medarbejderes tjenestetelefoner.

De to medarbejdere blev efterfølgende afskediget.

Politiefterforskning omgjort

Østjyllands Politi har tidlige henlagt sagen efter at de to fyredes advokat, Bjarne Overmark, Randers, politianmeldte borgmesteren og den tidligere havnediretør Bjarne Mathiesen, men nu har vicestatsadvokat Jesper Berger Nielsen ifølge stiften.dk omgjort Østjyllands Politis beslutning om at henlægge sagen.

“Krænkelse af brevhemmeligheden har været forbudt, lige siden grundloven blev vedtaget i 1849,” siger Bjarne Overmark til stiften.dk.

“Og i dette tilfælde er der ikke skygge af tvivl. Det er en telefon, der er udleveret til generelt brug, ikke kun arbejdssamtaler. Kommunen har altså siddet og kigget i sms-beskeder af yderst privat karakter.”