Aarhusianer næstformand i skolelederforeningen

Viceskoleleder Jørgen Mandrup Nilsen på Sødalsskolen i Brabrand er torsdag formiddag valgt til næstformand i Skolelederforeningen under Danmarks Lærerforening.

Det skete ved et meget tæt valgt, hvor han opnåede 55 stemmer, mens hans nærmeste konkurrent fik 54 stemmer. Der måtte omtælling til inden stemmetællerne kunne offentliggøre resultatet over for de ventende medlemmer på Skolelederforeningens årsmøde.

Jørgen Mandrup Nielsen har været medlem af Skolelederforeningens hovedbestyrelse de seneste seks år, og han har også i en periode været formand for Aarhus Skolelederforening.

Konfliktkontingent til DLF

Siden konflikten på landets folkeskoler for et år siden, har skolelederne diskuteret, om de fortsat skal være en del af Danmarks Lærerforening. Det er sket blandt andet på baggrund af, at de bliver opkrævet konfliktkontingent til Danmarks Lærerforenings strejkekasse, selv om de ikke mener, at de var en del af konflikten, der blev udløst i forbindelse med de ordinære overenskomstforhandlinger.

Jørgen Mandrup Nielsen er tilhænger af, at Skolelederforeningen skal træde ud af Danmarks Lærerforening, men at de skal have forhandlingsretten med sig.

“Forårets konflikt (sidste år. red) viste, at medlemsskabet af DLF er en anakronisme.” skrev han i et skrifteligt oplæg til valget.

“Vores legitimitet blev beklikket, og vi var et mulehår fra at blive inddraget i en konflikt, vi ikke var en del af. Det må aldrig ske igen.”