Egoland bliver til sommeropera

Foto: Den gamle By
Foto: Den gamle By

Tegneserien “Egoland” genopstår nu som opera i Den gamle By.  Læserne af dagbladet Politiken tog ellers afsked med antihelten Divus Madsen for et par år siden, efter han havde gjort spalterne usikre i mere end 25 år.

Operaen har premiere i Helsingør Teater i Den gamle By fredag aften, og den vises yderligere tre gange i løbet af Aarhus Festuge.

Divus Madsen vil i operaen sammen med sin Sandra og med datteren Gaia igen gå på jagt efter godheden, livsglæden, lykken – kort sagt: Meningen med det hele.

“Egoland” er sat i musik af komponisten John Frandsen, som også stod bag Aarhus Sommeroperas ambitiøse operatrilogi “Tugt og Utugt i Mellemtiden”. Ivar Gjørup – tegneseriens skaber – har skrevet teksten og står for den visuelle realisering af idéerne.

De to kunstnere har tidligere arbejdet sammen om kirkeoperaen “Undermålerne” og om det symfoniske eventyr “Skyggen”, der bygger på  H. C. Andersens liv.

Tegneserien “Egoland”‘s univers er mytisk og mystisk – befolket af skæve eksistenser med skæve vinkler på tilværelsens og erkendelsens helt store spørgsmål. Liv og død, tro og vantro eller kærlighed og kildevand…

Divus Madsen blev jordfæstet efter alle kunstens regler. Men det er ikke et ukendt fænomen i dén branche, at tegneseriehelte genopstår.