Ny bog om Thorkild Simonsen

thorkildForlaget Turbine, der har hjemsted i Filmbyen i Aarhus, har netop udsendt en ny bog om den tidligere borgmester i Aarhus, Thorkild Simonsen.

Bogen er skrevet af journalist Svend Aage Nielsen, der har været informationschef i Indenrigsministeriet under tre ministre – bl.a. Thorkild Simonsen.

Thorkild Simonsens historie, egenskaber og erfaringer beskrives med historisk udgangspunkt i de to gange, han som pensionist blev hentet ind på Christiansborg for at være problemknuser og skabe folkelig opbakning.

Første gang var i 1997, hvor Poul Nyrup Rasmussen brugte Thorkild Simonsen til at skabe opbakning og forståelse for regeringens udlændingepolitik.

Nogle mener, at hans indsats var afgørende for, at Poul Nyrup kunne trække sig sejrrigt ud af den efterfølgende valgkamp.

Neutral opmand

Anden gang var i 2005, hvor Lars Løkke Rasmussen bad Thorkild Simonsen om at være neutral opmand for regeringen. Han skulle løse konflikter i en række lokalområder rundt om i landet for at få regeringens kommunalreform på plads.

Med bogen forsøger forfatteren at give et indblik i en betydningsfuld politikers liv og ikke mindst i, hvordan han fik sine lokal- og landspolitiske sejre.

Det er en bog om en politiker, der har nydt stor respekt fra alle sider i sit lange virke. En politikertype af den gamle skole: Den redelige, anstændige folkerepræsentant, der ubesværet har mødt vælgerne, og som har nydt deres tillid.

Omskrevet pressemeddelelse fra forlaget Turbine.