77-årig kvinde fra Lystrup narret af falsk politimand

Foto: Østjyllands Politi.

LYSTRUP: En 77-årig kvinde fra Lystrup blev mandag lokket til at overføre penge til en bankkonto af en mand, der sagde, at han ringede fra politiet i Helsingør. Hendes bank fik dog standset overførslerne af pengene, fremgår det af Østjyllands Politis offentliggjorte døgnrapport tirsdag.

Den falske politibetjent ringede først på formiddagen og præsenterede sig som politibetjent fra Helsingør Politi. Nummeret, der fremgik at telefonens display, var Helsingør Politis rigtige nummer.

Den falske betjent fortalte, at en person havde forsøgt at oprette et lån på 30.000 kroner i den 77-åriges navn. Hun blev derefter opfordret til at overføre beløbet til en såkaldt sikkerhedskonto ved politiet.

Den 77-årige kvinde flyttede derefter forskellige beløb fra flere konti over på den anviste konto. 

Kort efter blev hun kontaktet af sin bank, der undrede sig over transanktioner. Hun forklarede, hvad der var sket. 

Derefter blev hendes konti spærret, og hun mistede derfor ingen penge, da der ikke havde været tale om straksoverførsler.

Senere på dagen blev en 70-årig kvinde fra Mårslet udsat for et lignende tricktyveri.

Østjyllands Politi har på det seneste oplevet en lang række tilsvarende sagen og opfordrer til, at børn og børnebørn til ældre borgere tager en snak med deres familiemedlemmer om, hvordan de skal forholde sig, hvis de får den slags opringninger.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.