Hurtig cykelsti klar til bilisterne

Det var børn fra Lisbjerg Skole, der var med til at indvie den nye supercykelsti fra Lisbjerg til Paludan Møllers Vej mandag den 24. september. Foto: Aarhus Kommune.

LISBJERG: Begyndelsen på en af de nye supercykelstier fra omegnen af Aarhus og ind til midtbyen blev indviet mandag den 24. september. Der er tale om strækningen fra Lisbjerg til Paludan Møllers Vej.

Det var børn fra Lisbjerg Skoles SFO og klubben på skolen, der sammen med rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, og repræsentanter fra Dansk Cyklistforbund i Østjylland, der trådte i pedalerne, da den fire kilometer lange strækning fra letbanens stoppested i Lisbjerg tog den nye cykelsti i brug.

Målsætningen er, at der om morgenen skal være mulighed for at parkere bilen i Lisbjerg og derfra enten tage letbanen eller cykle ind til arbejdspladsen – f.eks. Skejby Sygehus. Man slipper på den måde for myldretidstrafikken og for at bruge tid på at lede efter en parkeringsplads.

“På den måde kan man også klare den daglige motion,” siger Bü-
nyamin Simsek i en pressemeddelelse om den nye cykelsti, der på de fleste af de fire kilometer følger letbanen – bl.a. på broen over Gudenådalen, så cyklisterne også slipper for de stejle bakker.

Ved letbanens stoppested i Lisbjerg kan man gratis parkere sin cykel i et aflåst cykelskur.

Den resterende del af supercykelstien fra Lisbjerg til midtbyen ventes færdig i første halvdel af 2019. Der vil også blive etableret belysning i løbet af 2019.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *