450 nye parkeringspladser på Aarhus Havn

Der er 450 offentlige parkeringspladser under den nye Navitasbygning på Aarhus havn. Illustration: Navitas-park.dk
Der er 450 offentlige parkeringspladser under den nye Navitasbygning på Aarhus havn. Illustration: Navitas-park.dk

Frem til søndag den 17. august er det muligt at parkere gratis i den nye parkeringskælder under Navitasbyggeriet på Aarhus Havn. Kælderens 450 parkeringspladser er netop taget i brug.

“Herudover åbner vi i løbet af det kommende år 1.000 offentlige p-pladser under Dokk1,” siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

“De nye offentligt tilgængelige parkeringspladser i midtbyen er vigtige i arbejdet for at sikre gode parkeringsmuligheder for borgere, gæster og besøgende til midtbyen.”

Øge kendskabet

Det er for at øge kendskabet til de nye parkeringspladser, at det frem til den 17. august er gratis at bruge parkeringspladserne.

Med udgangspunkt i regnbuens farver har hver p-plads en særlig kombination af farve, bogstav og tal, hvilket gør det nemt for brugerne at orientere sig i p-kælderen. Trappetårne og et ’rullende fortov’ med en kunstnerisk udsmykket glasfacade bringer parkeringsgæsterne til og fra p-anlægget.

Bedre udnyttelse

“I forbindelse med at vi åbner p-kælderen under Navitas, har vi udbygget og forbedret p-
informationstavlerne, som er placeret ved de centrale indfaldsveje,” siger Kristian Wütz.

“Det vil give mindre parkeringssøgende trafik og bedre udnyttelse af byens parkeringsanlæg, ligesom det vil betyde bedre fremkommelighed og mindre CO2 udledning”.

Navitas-bygningen skal rumme Aarhus Maskinmesterskole, ingeniøruddannelsen ved Aarhus Universitet og væksthuset Incuba.