30-årig dømt for tyverier af designermøbler

politi4Et 30-årigt medlem af en bande, der har stået bag en lang række tyverier af designermøbler i bl.a. aarhusområdet, er fredag ved Retten i Horsens idømt fængsel i toogethalvt år for sin andel i tyverierne.

Den 30-årige blev anholdt den 4. november 2014 sammen med andre medlemmer af banden i en koordineret aktion, hvor Østjyllands Politi samarbejdede med Sydøstjyllands Politi om anholdelserne. De to politikredse har også samarbejdet om opklaringen af sagen.

Det tog lang tid at oplæse anklageskriftet ved retsmødet, der indeholdt oplysninger om 22 indbrud og  tyvekoster til sammenlagt 1,6 millioner kroner.

Den 30-årige, der i 2008 ved Vestre Landsret blev dømt for tyveriet af Guldhornene på museet Kongernes Jelling, erkendte sig ved retsmødet skyldig i de 22 forhold.

Banden benyttede sig af ejendomsmæglernes hjemmesider som en slags katalog, når de skulle planlægge indbrud. Møblerne blev efterfølgende solgt til faste aftagere, der bl.a. solgte møblerne videre på auktioner.

Pengene er tabt

Politiet understreger i en pressemeddelelse om sagen, at tyvekoster, der er solgt på den måde, skal tilbageleveres til ejerne uden at køberen har nogen garanti for at får pengene retur. Er køberen klar over, at møblerne var tyvekoster, falder der en anklage for hæleri oveni.

Banden har i sin fremgangsmåde ved indbrudene også udvist en frækhed, der ikke ses så ofte. De har i flere tilfælde ved højlys dag kørt en varevogn med gule blink ind i en indkørsel det sted, hvor de begik indbruddet. Derefter har de taget de møbler, som de havde udset sig, flyttet dem ud i varevognen og kørt væk.

“Det har været en enorm stor hjælp, at mange borgere har mærket deres ting på en eller anden unik måde,” fortæller lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Carit Andersen, Sydøstjyllands Politi.

“Det kunne f.eks. være en rød tuschstreg et bestemt sted under en stol til 50.000 kroner. Mange har også noteret sig serienumre og alt i alt har det lettet efterforskningen meget”.

Flest indbrud i Midtjylland

Banden opererede overvejende i Jylland – udover Aarhus blandt andet Horsens, Kolding, Silkeborg og Holstebro – men også et par adresser på Sjælland er nævnt i anklageskriftet.

Yderligere tre mænd er varetægtsfængslet i sagen, og de kan nu vente, at blive stillet for en dommer i løbet af kort tid. De siger alle tre, at de er uskyldige.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.