27-årig fik seksogethalvt års fængsel for at stikke kvinde ned

retten i aarhusAARHUS: En 27-årig somalisk mand fra Aarhus er i dag ved Retten i Aarhus blev idømt 6 år og 6 måneders fængsel og udvisning af landet for forsøg på at slå sin 22-årige ekskone ihjel med en køkkenkniv.

Den 27-årige har siddet varetægtsfængslet siden kort efter kniv-angrebet i september sidste år.

Den 27-årige opsøgte ekskonen i hendes lejlighed på Peter Fabers Vej i Aarhus Vest, hvor han først skubbede hende ned af trappen i opgangen og derefter stak hende adskillige gange i ansigtet og på kroppen med køkkenkniven.

Efter overfaldet var kvinden i livsfare, da et af stikkene punkterede kvindens venstre lunge.

Den 22-åriges søster, der er 18 år, var også til stede i lejligheden, med da hun forsøgte at komme sin søster til undsætning stak han også hende med kniven. I tumulten lykkedes det dog den 22-årige ekskone at få sparket sig fri fra manden, hvorefter han stak af fra stedet.

Han blev kort efter anholdt lige i nærheden.

Den 27-årige blev dømt for at have forsøgt at slå sin ekskone ihjel og for at have udøvet grov vold mod sin ekssvigerinde. Dommen på 6 år og 6 måneders fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud for bestandig er en dom i tråd med den nedlagte påstand.

“Da der er tale om meget grov kriminalitet, fandt retten, at domfældte tillige skulle udvises på trods af hans familiære tilknytning til Danmark, og jeg er meget tilfreds med dommen”, siger Dorthe Lysgaard, anklager ved Østjyllands Politi.

Den 27-årige ankede dommen til frifindelse.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.