24-årig tiltalt for påsat brand i Lystrup

LYSTRUP: En påsat brand på Lægårdsvej i april 2017 syntes nu tæt på opklaring. En 24-årig mand er ved Retten i Aarhus i en stor sag om brandstiftelse tiltalt for har sat ild til en græsmark ved Lægårdsvej 40.

Den 24-årige er tiltalt for 57 forhold – 49 brand og otte forsøg – i løbet af 2017. Sagen behandles ved Retten i Aarhus onsdag den 30. maj.

Han blev anholdt i forbindelse med en brand på Sødalskolen i Brabrand den 21. oktober sidste år.

Politiet offentliggjorde overvågningsbilleder af den formodede gerningsmand, og kort tid efter fik politiet en henvendelse fra en borger, der genkendte gerningsmanden.

Den 24-årige erkendte, at det var ham, der havde sat ild på skolen, ligesom han også tilstod en række andre brande i området – bl.a. en, der gik ud over daginstitutionen Klods Hans.

Siden anholdelsen og det efterfølgende grundlovsforhør har den 24-årig siddet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

De fleste af brandene er påsat i Brabrand, men den 24-årige har også været i aktion i Viby, Åbyhøj og Tilst – og altså markbranden i Lystrup den 7. april mellem kl. 12.00 og kl. 20.00 fremgår det af anklageskriftet.

Samme dag kl. 22.00 satte han ild til storskrald på Brabrand Kirkevej i Brabrand.

Den 24-årige har været politiet behjælpelig i forbindelse med efterforskningen.

Sagen behandles ved Retten i Aarhus onsdag den 30. maj.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.