22 mio. kr. klar til kulturprojekter i 2017

Foto: Fonden Aarhus 2017
Foto: Fonden Aarhus 2017

Fonden Aarhus 2017 har udbudt 22 millioner kroner, der skal støtte projekter i forbindelse med Aarhus som europæisk kulturhovedstad og i den forbindelse styrke den langsigtede udvikling af den kulturelle sektor og de kreative erhverv i regionen.

Der var stor interesse for at deltage i det første af to informationsmøder, der blev holdt mandag d. 27. januar i Aarhus.

”Vi mærker generelt en stor og bred interesse for at komme i gang med at forberede Aarhus 2017”siger programdirektør Gitte Just fra Fonden Aarhus 2017.

”Alle står klar i startboksene – og derfor udmønter vi en pulje på 22 mio. nu, for vi skal have sat gang i de strategiske projekter, der tager flere år at planlægge og forberede. De er jo hele fundamentet, som Aarhus 2017 bygger på.”

Første runde

Alle strategiske projekter kan komme i betragtning til programrunde 1. Det gælder både de, der blev beskrevet i den oprindelige ansøgning om at blive kulturhovedstad – og de, der er nye.

Der er 12 mio. til de brede kultur-formål. 10 mio. er på forhånd øremærket til erhvervsudvikling. Disse 10 mio. bliver givet til udvikling af de kreative erhverv, da arbejdet allerede er sat i gang i samarbejde med Vækstforum for Region Midtjylland.

Programråd er på plads

Et ny-etableret programråd skal yde kunstnerisk og strategisk rådgivning til Aarhus 2017 og skal sammen med programdirektøren vurdere og kvalificere de projektansøgninger, der indstilles til Fonden Aarhus 2017s bestyrelse.

Det er bestyrelsen, der træffer den endelige beslutning om hvilke projekter, der opnår støtte og vil indgå i kulturhovedstadens program.

Programrådet er sammensat efter sparring med Fonden Aarhus 2017s bestyrelse og den regionale styregruppe, der repræsenterer de 19 kommuner og Region Midtjylland.

Programrådet består af nationale, kunstneriske eksperter og kulturelle generalister, der alle har et hjerte, der banker for kultur – i bred forstand.

14 medlemmer

Blandt programrådets 14 medlemmer er blandt andet forfatter og journalist  Hanne Vibeke Holst, direktør for Naturhistorisk Museum Bo Skaarup, tidligere stadsarkitekt i Aarhus Gösta Knudsen og direktør for FilmFyn og tidligere tv-journalist Bo Damgaard.

”Vi har fået samlet et spændende programråd, som i kraft af deres forskellige erfaringer og viden kan hjælpe os med at sikre et kulturprogram af høj kvalitet – med tilbud til alle”, siger programdirektør Gitte Just.

Deadline for ansøgninger er 2. marts.

Man kan læse en nærmere beskrivelse af programrunde 1 samt hvilke projekter, der kan ansøge her

(Omskrevet pressemeddelelse fra Fonden Aarhus 2017)