22-årig dømt for grov vold ved ildebrand

To mænd dømt i pirattaxa-sag mandag den 31. juli. Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: En 22-årig mand fra Viby blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt to års fængsel for knivstik mod en 24-årig mand fra Viby den 20. oktober sidste år.

Den nu 24-årige mand stod og kiggede på en stor brand, der var brudt ud i nogle lagerbygninger på Michael Drewsens Vej, da en mand pludselig kom op til ham og stak ham flere gange med en kniv, hvilket blandt andet betød, at hans ene lunge klappede sammen.

Da der havde været ganske mange tilskuere til branden, bad Østjyllands Politi efterfølgende om hjælp fra borgere, der havde set knivstikkeriet og eventuelt optaget det på deres mobiltelefoner.

Politiet modtog i den forbindelse flere videoer, som har været afgørende i efterforskningen og medvirkende til, at politiet den 14. november kunne anholde den 22-årige gerningsmand, der blev sigtet for forsøg på manddrab.

Dømt for grov vold

Den 22-årige blev dømt for grov vold. Anklagemyndigheden havde ønsket ham dømt efter paragraffen om forsøg på manddrab.

“Politiet har ikke fået meget hjælp fra den forurettede, der også har ændret forklaring undervejs og sået tvivl om, hvorvidt der var tale om den rigtige gerningsmand,” siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

“På trods af det er den tiltalte blev dømt skyldig, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med. Nu skal vi, i samarbejde med statsadvokaten, tage stilling til, om vi ønsker at anke dommen til skærpelse,”

Den 22-årige ankede på stedet dommen til Vestre Landsret.

Lettere omskrevet pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.