19-årig fik 15 måneder for terrortrusler

politiEn 19-årig mand fra Aarhus er i dag ved Retten i Aarhus idømt fængsel i et år og tre måneder for at true med at begå terrorhandlinger.

Den 19-årig er dømt for i efteråret sidste år at have oprettet Facebook-profil i et falsk navn, hvorfra han delte en video produceret af Islamisk Stat, der blandt andet viste tilfangetagne personer, der blev henrettet ved nakkeskud og halshugning.

Videoen blev delt med 60 personer, og tiltalte skrev flere kommentarer, på både engelsk og arabisk, hvor han blandt andet truede med at dræbe frafaldne muslimer og ”vantro”.

Han skrev blandt andet: ”Vi vil fange jer alle. I skal ikke tænke, at vi er dumme. I kan ikke løbe væk fra knive. Kniven vil ramme jer alle, og jeres hoveder vil være på alle veje, derefter folk kan se, hvad vi har lavet med spioner. O frafaldne konverterede, I kan ikke gemme jer fra os. Vi vil give jer alle straffen af kniven”

Det var anklagemyndighedens vurdering, at truslerne på Facebook blev fremsat med det formål at skræmme befolkningen i alvorlig grad, hvorfor der blev rejst tiltale efter terrorparagraffen (straffelovens §114).

Den vurdering har retten i Aarhus i dag erklæret sig enig i.

“Jeg er meget tilfreds med, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at udgivelse af videoen, sammen med teksten, kan karakteriseres som at true med en terrorhandling,” siger advokaturchef ved Østjyllands Politi, Torben Thygesen.

“Videoen har været delt med i hvert fald 60 personer, så der er tale om en offentlig udtalelse, hvor formålet har været at skræmme befolkningen. Og rettens afgørelse i dag slår fast, at den slags ytringer altså har konsekvenser.”

Den 19-årige blev desuden dømt for offentligt at billige en terrorhandling, efter straffelovens §136 , stk. 2, ved at have delt og kommenteret videoen fra Islamisk Stat.

Den 19-årige modtog dommen.

Lettere redigeret pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.