Tyv på cykel stjæler tasker fra kvinder

politiAARHUS: En mand på cykel røvede tidligt søndag morgen en taske fra en cyklende kvinde på Åhavevej i Viby. Det er tredje gang inden for få dage, at en cyklende kvinde har fået taget sin taske, mens hun har cyklet om aftenen eller om natten.

Den 50-årige kvinde cyklede på broen ved gangstien mellem Åbyhøj og Viby, da gerningsmanden pressede hende ind til siden og tog hendes taske.

Kvinden råbte af ham – derved blev det et røveri og ikke bare et simpelt tyveri – men han vendte om og kørte tilbage i retning af Aabyhøj.

Natten til fredag skete der et lignende tyveri fra en 26-årig kvinde, der cyklede på Brabrandstien. Hun havde en rygsæk i cykelkurven, som gerningsmanden tog, da han cyklede forbi hende.

Cirka en time før det tyveri var en 25-årig kvinde på Laurvigsvej i Aarhus Nord udsat for noget lignende. Her mistede kvinden både sin mobiltelefon og en taske.

Næsten ens signalementer

Politiet skønner, at der kunne være tale om den samme gerningsmand i de to sidstnævnte tilfælde – bl.a. fordi der blev givet en nogenlunde enslydende signalement af gerningsmanden. Og det signalement passer også på røveriet mod den 50-årige kvinde natten til søndag.

Manden beskrives som dansk af udseende, omkring 40 år og 180 centimeter høj. Han var iført en sort jakke,  mørke cowboybukser og en mørk tophue. Desuden bliver han af en af ofrene beskrevet som rynket i ansigtet.

Manden bag røveriet natten til søndag havde en mørk hættetrøje på, og ofret lagde mærke til, at det var en mountainbike.

Politiet kan kontaktes på telefon 114, hvis man har oplysninger, der kan føre frem til gerningsmanden eller gerningsmændene.

Fraråder tasker i cykelkurv

Derudover fraråder politiet, at man har tasker i sin cykelkurv, når man kører på sin cykel. Man skal heller ikke binde taskerne fast på styret eller sadlen, da man så risikere at vælte, hvis nogen forsøger at tage den.

Politiet anbefaler i stedet, at folk har deres tasker på ryggen eller over skulderen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.