Tre mand anholdt og sigtet for hæleri (Opd.)

Ansatte hos Østjyllands Politi er ved at danne sig et overblik over de mange tyvekoster og hvilke indbrud, som de eventuelt kan stamme fra. Foto: Østjyllands Politi.
Ansatte hos Østjyllands Politi er ved at danne sig et overblik over de mange tyvekoster og hvilke indbrud, som de eventuelt kan stamme fra. Foto: Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi har i samarbejde med Nordjyllands Politi ved en større politiaktion torsdag anholdt tre mand fra en stor hælerring. Politiet venter flere anholdelser i den kommende tid.

Torsdagens store politiaktion, hvor der deltog 30 betjente, er kulminationen på flere måneders efterforskning, der nu formentlig fører til en kraftig forbedring af opklaringsstatistikken, når det handler om indbrud i private hjem.

Der blev ransager ni adresser i forbindelse med aktionen – otte forskellige steder i Aarhus og på en adresse i Hjørring. To af de anholdte er fra Aarhus, mens den sidste er fra Hjørring.

200 sigtelser

De tre mænd er sigtet for mere end 200 hæleriforhold, og de fremstilles i grundlovsforhør fredag. Mændene er henholdsvis 30 år, 31 år og 35 år. De to af mændene er danske statsborgere, mens den sidste er udlænding.

Politiet beslaglagde masser af formodede tyvekoster – bl.a. smykker, ure, tøj, kameraer og it-udstyr.

Politiet vurderer, at de tre mænd har solgt effekter for en værdi på omkring en million kroner, og de menes at stamme fra indbrud primært i Østjylland. De er solgt via internettet og sendt ud af landet.

Hæleri straffes som indbrud

“Det er en usædvanlig grov sag med mange forhold af hæleri,” siger leder af lokal efterforskning i Aarhus politikommissær Aksel Mølsted i en pressemeddelelse som Østjyllands Politi har udsendt om sagen.

“Man skal huske på, at hæleri straffes på lige fod med indbrud, så det er grove forhold, de tre mænd er sigtet for.”

Tilmeld dig Aarhusidag.dk på Facebook.dk her.