To mænd medvirkede til 20 tricktyverier i forretninger

Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: To irakiske statsborgere blev torsdag dømt for deltagelse i henholdsvis 20 og 22 tricktyverier i forretninger landet over inden for de seneste år.

En 55-årig mand fra Åby høj blev idømt halvandet års fængsel for 20 tricktyverier – de fleste i supermarkeder – og en betinget udvisning i to år på grund af hans familieforhold.

En 46-årig mand fra Aarhus V, der blev dømt for at medvirke ved 22 tricktyveriet i forretninger, venter endnu på sin strafudmåling.

De to har været en del af en større bande, der med udgangspunkt fra Aarhus V, har begået mange tricktyverier landet over.

Fremgangsmåden har i de fleste tilfælde været at møde op i en forretning, når der var få medarbejdere. Et medlem af banden afledte personalets opmærksomhed, mens andre stjal fortrinsvis spiritus og cigaretter.

Flere medlemmer af banden er tidligere dømt i sagskomplekset, og der venter flere retssager i den kommende tid.

Den 55-årige har siddet fængslet siden den 17. maj sidste år.

Det er lokalpolitiet i Aarhus V, der står for efterforskningen i sagen. I kraft af deres lokalkendskab har politibetjentene været i stand til at identificere flere af bandemedlemmerne på optagelser fra videoovervågning i de forretninger, der er blevet bestjålet.

I oktober blev en 42-årig mand fra Brabrand, der er medlem af den samme bande, idømt halvandet års fængsel for at have medvirket ved 23 tricktyverier i forretninger. Han havde medvirket til tyveri for tilsammen 200.000 kroner.

Det er nu op til statsadvokaten at afgøre om torsdagens sag mod den 55-årige skal ankes. Det er specielt den betingede udvisning, som anklagemyndigheden mener, at der kan været grund til at anke, oplyser anklager ved Østjyllands Politi Irene Thyssen i en pressemeddelelse.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.