To mænd fængslet for indbrud flere steder i Jylland

Retten i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: To mænd fra Aarhus blev torsdag den 9. november varetægtsfængslet i fire uge efter et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus mistænkt for omfattende tyverier i bilbranchen og for flere indbrud forskellige steder i Jylland.

De to mænd, der er 29 år og 31 år, blev anholdt onsdag ved en større politiaktion på flere forskellige adresser, hvor mandskab fra politiet gennemførte ransagninger.

Østjyllands Politi mener, at de to mænd er en del af et større kriminelt netværk, og forventer, at der kan ske yderligere anholdelser i sagen.

“Vores vurdering er, at der er tale om et særdeles velorganiseret, kriminelt netværk, der målrettet er gået efter dyre biler, bildele og eksklusive designermøbler,” siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard i en pressemeddelelse, som politiet har udsendt om sagen.

Efterforskningen i sagen er foregået over flere måneder. De to mænd er foreløbig sigtet for otte forhold.

Politiet mener, at de to mænd står bag tyveriet af tre dyre biler på private adresser i Hedensted, Ribe og Silkeborg, ligesom de sigtes for i to tilfælde at have stjålet bildele for flere hundredetusinde kroner hos en autoforhandler i Aarhus og fra en bil på en p-plads i Tilst. 

Derudover sigtes de for at have deltaget i tre indbrud – muligvis sammen med andre gerningsmænd – i villaer i Risskov, Thorsø og Silkeborg. Her blev der stjålet designervarer og smykker for store værdier. 

Den 31-årige erklærede sig skyldig i sigtelserne, mens den 29-årige nægtede at have noget at gøre med sagerne.

Det er anden gang i løbet af kort tid, at politiet får varetægtsfængslet indbrudstyve fra organiserede kriminelle netværk. Torsdag den 2. november blev tre mænd fængslet sigtet for seks indbrud i Aarhus-området, hvor der bl.a. blev stjålet designermøbler og elektronik for flere hundrede tusinde kroner.

De to sager er helt uafhængige af hinanden, oplyser Østjyllands Politi til Aarhusidag.dk.

Læs også:

Tre mænd fængslet i fire uger for indbrud

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.