To drenge på 10 år hjalp politiet

Arkivfoto: Østjyllands Politi.

SKØDSTRUP: To drenge på 10 år hjalp mandag eftermiddag den 26. november politiet med at fange en bilist, der forsøgte at flygte fra politiet ved et nybyggerkvarter i Skødstrup, fremgår det af politiets døgnrapport tirsdag.

Drengene gav et så godt signalement af en mand, der flygtede fra bilen, at det lykkedes betjentene at anholde ham et stykke tid efter flugtepisoden.

Betjentene så kort forinden bilen køre i Skødstrup-området og tjekkede bilens nummerplader. Det viste sig, at de var stjålne, og betjene forsøgte derefter at få bilens fører til at standse bilen.

I stedet forsøgte føreren at køre fra politiet, og bilen blev efterladt for enden af et nybyggerkvarter. De to personer i bilen var væk, da politiet opdagede bilen.

I nærheden var de to 10-årige drenge, der havde set en mand og en kvinde løbe ned af en gammel skolesti.

Godt signalement

Drengene gav et rigtigt godt signalement af de to personer med oplysninger om blandet andet alder, tøj og sko, skriver politiet i den offentliggjorte døgnrapport.

Betjentene måtte imidlertid opgive at finde manden og kvinden. I deres bil fandt politiet narkotika og en ulovlig kniv.

De betjentene senere ville følge drengene hjem, så den ene betjent en mand, der passede præcist til signalementet, som drengene havde givet. Betjenten løb efter ham og fik ham anholdt. Det skete omkring kl. 16.00.

Blev væk efter udgang fra fængslet

Det var en 49-årig mand, der var frakendt retten til at køre bil. Desuden var han blevet væk fra et fængselsophold efter en udgang. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, besiddelse af narko og overtrædelse af knivloven.

Kvinden fik politiet ikke fat i mandag, men der er formentlig tale om bilens ejer. Hvis det er hende, bliver hun sigtet for at overlade kørslen af bilen til den 49-årige mand, selv om han ikke har en kørekort, og for at have stjålet nummerpladerne på bilen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.