Sommerhus på Djursland base for international narkoring

retten i aarhusEt sommerhus på Djursland var en vigtig base for to danskere og to ghanesere, der er anklaget i en stor narkosag, som i øjeblikket behandles ved Retten i Aarhus. Sagen handler om indsmugling,  besiddelse og salg af fem kg. kokain.

Anklagemyndigheden mener, at de fire mænd er en del af et stort internationalt netværk, der smugler og sælger kokain i Europa.

Derfor har Østjyllands Politi samarbejdet med politi-myndigheder i andre lande – bl.a. i Storbritannien.

“Der findes ikke mange fortilfælde, hvor kokain er smuglet ud fra Danmark til andre europæiske lande,” siger anklager Dorthe Lysgaard i en pressemeddelelse, som Østjyllands Politi udsendte tirsdag.

Ikke rockere eller bandemedlemmer

Hun understreger samtidig, at ingen af de tiltalte har kendt tilknytning til rockergrupper eller andre bandemiljøer.

I anklageskriftet er f.eks. beskrevet en situation, hvor sommerhuset på Djursland blev brugt til indpakning af kokain, som blev slugt af en kurér, der skulle smugle kokainen til England. Der var tale om 975 gram i 68 pakninger.

Kureren blev anholdt af engelsk politi i Stansted Lufthavn.

Flere personer er tidligere dømt eller sidder varetægtsfængslet i andre lande i sagen, der udover England også har forgreninger til Tyskland og Sverige.

De fire mænd har siddet varetægtsfængslet siden november 2013, og der ventes dom i sagen torsdag den 28. august. Sagen har været behandlet i Retten i Aarhus de seneste uger.