Socialdemokratiet vandt på Lystrup Skole

Skolevalget på Lystrup Skole blev til en stor sejr for Socialdemokratiet. Foto: Aarhusidag.dk

LYSTRUP: Hver tredje af eleverne i 8. og 9. klasse på Lystrup Skole, der deltog i Skolevalg 2019 torsdag den 31. januar, satte kryds ved Socialdemokratiet – helt præcist 33,9 procent – fremgår det af det offentliggjort valgresultat på skolen.

Det er ca. 10 procentpoints mere end partiet opnåede på landsplan, fremgår det af landsresultatet, der kan ses her.

Det andet største parti blev Radikale Venstre, der fik 16,1 procent af stemmerne, mens Venstre, der på landsplan blev det største parti ved Skolevalg 2017, fik 15,3 procent af stemmerne.

Socialistisk Folkeparti klarede sig dårligst af de 11 partier, der deltog i valget – de samme partier, der på nuværende tidspunkt er opstillingsberettigede ved det rigtige folketingsvalg, der skal holdes senest den 17. juni i år. SF fik 2,4 procent af stemmerne.

Resultatet er også offentliggjort i blå blok og rød blok. På Lystrup Skole fik rød blok 58,9 procent af stemmerne, og der blev 41,1 procent af stemmerne til blå blok.

Forud for afstemningen torsdag, der blev afviklet som et rigtigt valg med valglister, stemmesedler, stemmebokse og valgtilforordnede, har eleverne arbejdet med flere politiske emner i undervisningen. Desuden har de deltaget i debatter – dels med klassekammerater og udefrakommende politikere – fortrinsvis repræsentanter fra de politiske partiers ungdomsorganisationer.

Resultatet fra Lystrup Skole kan ses her. Det fremgår ikke af opgørelsen hvor mange elever, der deltog i skolevalget på Lystrup Skole.

Elsted Skole deltog ikke i skolevalg 2019.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.