Skoleder skal forlade job på Hasle Skole

skoleleder hasleEn ny regel om, at ægtepar ikke må have job på samme arbejdsplads, betyder at Hasle Skole skal have ny skoleleder.  Ole Skov, der er gift med en af skolens lærere på tolvte år, skal forlade sin stilling, har Aarhus Kommune besluttet. Det oplyser DR Østjylland.

Beslutningen kom som en overraskelse for skolens lærere, der ifølge talskvinde for lærerne Irene Bak, ikke har oplevet problemer i det daglige.

Beslutningen er truffet i kommunens samarbejdsudvalg og gælder alle ansættelsesforhold i Aarhus Kommune, fortæller chefen for kommunens børn- og ungeafdeling Ole Kiil jacobsen til DR Østjylland.

Beslutningen har ført til en håndfuld omflytninger af ansatte på arbejdspladser hos børn og ungeafdelingen.

Ingen klager

Kommunen har ikke fået klager om, at Ole Skov er gift med en af skolens lærere, og lærerne på skolen mener, at kommunen skulle have vurderet situationen.

“Man kunne så have gjort det klart for parterne, at hvis det opstår problemer, så måtte den ene af dem rykke til et andet arbejdssted,” siger hun.

Aarhus Lærerforening mener, at det er fint med klare regler om ægtefæller på samme arbejdsplads, men at man skulle have brugt mere tid på at finde en løsning i den aktuelle situation på Hasle Skole.

Læs hele artiklen på DR Østjyllands hjemmeside her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.