Skæring Skole bruger 24 procent mindre el

SKÆRING: Skæring Skole har de seneste tre år skåret cirka en fjerdedel af sit energiforbrug . Det fremgår af Aarhus Kommunes årsmagasin om klimaindsatsen “Fri for kul – og hvad så?”, der netop er udsendt.

Det er et målrettet arbejde med at nedbringe energiforbruget, der har givet resultat – med inspiration fra Aarhus Kommunes energirenoveringsprojekt Aa+.

På Skæring Skole har man blandt andet skilt sig af med gammelt it-udstyr, udskiftet cirkulationspumper og skiftet alle gamle pærer og lysstofrør ud med LED-lys.

“Derudover har vores nye CTS-styring af varmeforbruget betydet, at vi kan skabe en bedre komfort for elever og lærere i klasselokalerne,” fortæller Buller Jelsgaard, der er teknisk serviceleder på skolen, i artiklen i klimamagasinet.

De energidata, der bliver indsamlet på skolen, kommer også eleverne til gavn i matematikundervisningen, fortæller skoleleder Anne Schwartz.

“Det skærper også elevernes opmærksomhed på klimaudfordringen og er med til at gøre dem til ansvarlige verdensborgere,” siger hun til klimamagasinet.

De penge, som skolen sparer på el-regningen, kan skolen i stedet for bruge på det daglige arbejde med børnene.

Skolen har også et stort solfangeranlæg, så skolen i perioder producerer mere strøm end den selv bruger.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Egå på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Egå