Se Dokk1 efter i sømmene

Dokk1 er tegnet af det aarhusianske arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen Architects. Illustration: Urban Mediaspace Aarhus.
Dokk1 er tegnet af det aarhusianske arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen Architects. Illustration: Urban Mediaspace Aarhus.

Aarhusianerne får i weekenden den 18.-19. januar mulighed for at se, hvad der foregår på en af byens største arbejdspladser – Dokk1 på havnen, der bliver kommunens nye hovedbibliotek, når det står færdigt til foråret 2015.

Da inviterer Urban Mediaspace Aarhus, der er en fællesbetegnelse for kommunens ombygning af de bynære havnearealer, som Dokk1 er en del af, nemlig til åbent hus i byggeriet.

Byggeriet kommer til at koste omkring 1 mia. kroner. Bygningen bliver på omkring 28.000 kvadratmeter i fire etager.

Skelettet færdigt

Bygningens skelet er næsten færdig, og i den kommende tid vokser arbejdsstyrken, når håndværkerne rykker ind, til omkring 400 personer, der dagligt er beskæftiget med at gøre byggeriet færdigt.

Dokk1 er placeret ved åens udløb i havnen. Illustration: Urban Mediaspace Aarhus.
Dokk1 er placeret ved åens udløb i havnen. Illustration: Urban Mediaspace Aarhus.

I bygningens kælder bliver der et parkeringsanlæg til cirka 1.000 biler, der bliver parkeret efter en automatisk system, så brugerne slipper for at bevæge sig rundt i en mørk parkeringskælder.

Bilerne bliver populært sagt parkeret automatisk på et hyldesystem. Parkeringskælderen er otte meter dyb og fylder hvad der svarer til to fodboldbaner.

Dokk1, der udover hovedbiblioteket også kommer til at rumme kommunens borgerservice, skal være klar til at modtage de første gæster i foråret 2015.

Ingen lejekontrakter underskrevet

En del af kvadratmeterne i byggeriet skal lejes ud til virksomheder med behov for kontorpladser, men der er endnu ikke lejet en eneste kvadratmeter ud.

Projektledelse og ejendomsmægler mener, at der vil blive skrevet kontrakter i den kommende tid – nu hvor bygningen er ved at være færdig og er tydelig i bybilledet.

Byggepladsen er åben lørdag fra kl. 13 til kl. 15.30, mens der søndag er åbent fra kl. 10 til kl. 15.30.

Urban Mediaspace Aarhus anbefaler, at man, hvis man kommer i bil, kører ned for enden af Nordhavnsgade mellem Pakhus 13 og Toldboden, hvor der er offentlige parkeringspladser til rådighed.