Kørekortet i fare hos 15 bilister efter ny fartkontrol på Grenåvej

Arkivfoto: Østjyllands Politi.

SKÆRING: Trods en større “politirazzia” ved et vejarbejde på Grenåvej torsdag den 23. august, køres der stadig for stærkt på stedet, oplyser Østjyllands Politi. Det viste yderligere en fartkontrol torsdag morgen den 30. august.

I løbet af tre timer – fra kl. 5.45 til kl. 8.45 – blev 44 biler målt til at køre for stærkt. Der passerede 1.278 biler i løbet af de tre timer.

De to biler, der kørte stærkest, blev målt til hastigheder på  henholdsvis 93 og 94 kilometer i timen. De to bilister skal sammen med 13 andre op til en ny køre- og teoriprøve. Hvis de ikke består begge prøver, mister de deres kørekort indtil begge prøver er bestået.

Man skal op til nye prøver, når man kører mere end 40 procent hurtigere end det tilladte. Fartgrænsen er sat ned til 50 kilometer i timen på strækningen med vejarbejde.

Ni bilister, der kørte mere end 30 procent for stærkt, får oven i hastighedsbøden et klip i kørekortet.

Østjyllands Politi opfordrer i den offentliggjorte døgnrapport fredag den 31. august bilisterne til at holde nøje øje med hastighedsbegrænsningerne, når de kører forbi et vejarbejde.

“Det er skiltet tydeligt, så orienter dig godt,” hedder det i opfordringen til bilisterne.

Den nye hastighedskontrol blev gennemført, fordi vejarbejderne på trods af den tidligere kontrol, stadig er utrygge ved bilernes hastighed på stedet, oplyser Østjyllands Politi.

Læs også:

33 bilister kan miste kørekortet efter kontrol ved vejarbejde

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Egå på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.