33 bilister kan miste kørekortet efter kontrol ved vejarbejde

Foto: Østjyllands Politi.

SKÆRING: 33 bilister risikerer at miste deres kørekort i en periode efter de torsdag eftermidag kørte med meget høj hastighed ved et vejarbejde på Grenåvej i Skæring.

De 33 bilister kørte mere end 70 kilometer i timen på en strækning, hvor der kun måtte køres 50 kilometer i timen på grund af vejarbejdet. Normalt er det tilladt at køre 80 kilometer i timen på strækningen.

Den bilist, der kørte hutigst, blev målt til 93 kilometer i timen. Den pågældende står til en betinget frakendelse af sit kørekort og en bøde på mindst 9.000 kroner. Da der er vejarbejde på strækningen, er bøden dobbelt så stor.

I løbet af de treogenhalv time, hvor politiets fartkontrol var opstillet, blev ialt 160 bilister – ud af de 1.124, der kørte forbi – fotograferet af politiets atk-vogn, og de vil alle i løbet af kort tid modtage en besked på borger.dk.

De 33 bilister skal nu op til en ny køreprøve og en ny teoriprøve, og dumper man til en af prøverne, mister man kørekortet indtil begge prøver er bestået. De øvrige 127 andre bilister kan se frem til et girokort til indbetaling af en fartbøde og muligvis med en besked om, at de også har fået et klip i kørekortet.

De 160 sigtelser fordeler sig således:

  • 33 bilister kørte hurtigere end 70 kilometer i timen og får en betinget frakendelse af kørekortet, hvor de skal op til en ny køreprøve og en nye teoriprøve.
  • 43 bilister kørte hurtigere end 65 kilometer i timen og får et klip i kørekortet.
  • 84 bilister kørte hurtige end 50 kilometer i timen og får en fartbøde. 

    Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Egå på Facebook her.

    Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.