Lystrupvej lukkes mandag morgen

Skiltene er klar til mandag morgen. Foto: Aarhusidag.dk
Skiltene er klar til mandag morgen. Foto: Aarhusidag.dk

Lystrupvej lukkes mandag morgen for gennemkørsel fra Elstedvej til krydset ved Bystævnet og Lystrup Centervej. Det skyldes Aarhus Kommunes og Aarhus Vands arbejde med et af 12 små projekter til klimasikring af Lystrup på Lystrupvej syd for Lystrup Skole.

Arbejdet betyder, at Lystrupvej flyttes ind på den tidligere grønne græsplæne ved skolen, mens der laves opsamling af regnvand i bassiner, der hvor Lystrupvej løber i dag.

Flytningen af vejen har også en hastighedsdæmpende effekt på trafikken. Der har i mange år været klaget over, at bilister har kørt for stærkt på strækningen, hvor der er 50 kilometers hastighedsbegræsning.

Entreprenørfirmaet har de seneste uge forberedt arbejdet med omlægningen af vejen samtidig med at der er gravet en hul, hvor der skal være en permanent sø

Selv om vejen lukkes for gennemkørsel kan man stadig køre ned til Lystrup Skole fra Elstedvej. Arbejdet foregår fra skolen og ned til krydset ved Bystævnet og Lystrup Centervej.

Vejen er lukket frem til den 19. december fremgår det af skiltet, der er sat op ved krydset Lystrupvej og Bystævnet/Lystrup Centervej.