Lystrup Futsal har fået sin første landsholdsspiller

Foto: Lystrup Futsal
Foto: Lystrup Futsal/Kenneth Thomsen.

Nichlas Knudsen er som den første spiller fra Lystrup Futsal blevet udtaget til det danske futsalslandshold – en slags indendørs fodbold uden bander – der deltager i Nordic Cup i Finland i begyndelsen af december.

Udtagelsen skete i forbindelse med weekendens træningssamling i Tilst, hvor en bruttotrup på 24 spillere skulle skæres ned til 14.

“Jeg er stolt over at være blevet udtaget,” siger Nichlas Knudsen på idrætsforeningens hjemmeside.

“Nu glæder jeg mig bare til at se, hvad den kommende tid bringer og ikke mindst til at repræsentere de danske farver under Nordic Cup.”

Lynkarriere

Det er fire-fem uger siden, at Nichlas begyndte at spille futsal-fodbold, så der er tale om en lynkarriere.

Endnu en lystrupspiller deltog i træningssamlingen i Tilst, men der blev denne gang ikke plads til Jeppe Laursen. Begge spillerne kan ses, når de fredag spiller hjemmekamp mod Nørskovlund i Lystrup-hallen kl. 19.30.

Lystrup Futsal har siden 2008, hvor den indendørs fodboldidrætsgren blev en del af Dansk Boldspil Union, været med i Danmarksturneringen. I 2013 kvalificerede Lystrup Futsal til den øverste række i turneringen, hvor klubben også er placeret i dag.

Største klub i Aarhus

Lystrup Futsal er den største klub i Aarhus, der udover ligahold også har fire ungdomshold – tre drengehold og et pigehold.

Futsal spilles på baner på størrelse med håndboldbaner. Der er ingen bander. Det betyder, at når bolden ryger ud af banen, bliver der indspark…..og ikke indkast, som på de grønne udendørsbaner.

Bolden er større end en almindelig bold, der bruges til indendørs fodbold. Den vejer det samme som en udendørs bold, men den er konstrueret, så den ikke hopper så meget.

Navnet futsal kommer fra portugisisk – futbol de salão – og spansk – fútbol sala/de salon – og det betyder indendørs fodbold.

Det er anden gang, at der afvikles et nordisk mesterskab i idrætsgrenen. Første gang var sidste år i Danmark, hvor Danmark blev sidst.

Læs mere om Lystrup Futsal her.

Du kan tilmelde dig Aarhus I Dag – Lystrup på Facebook her.

Og du kan tilmelde dig Aarhus I Dag på Facebook her.