Lystrup: Beboermøde om den nye bydel Nye

Et skitse hvor man kan se, hvor første etape af den nye bydel syd for Elev skal bygges. Tegning: Aarhus Kommune.
Et skitse hvor man kan se, hvor første etape af den nye bydel syd for Elev skal bygges. Tegning: Aarhus Kommune.

Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd indbyder til et borgermøde om den nye bydel, Nye, der i de kommende år bliver etableret i området syd for Elev. Det sker mandag den 3. november i Lystrup-Elsted Beboerhus.

Formålet er at orientere om, hvad den nye bydel vil komme til at betyde for lokalområdet.

“På mødet tager vi hul på debatten om, hvordan lystrupområdets erhvervsliv, institutioner og foreninger skal gribe opgaven an, så den kommende udvikling bliver til gavn for både Nye og lystrupområdet,” siger Flemming Larsen, der er formand for Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd, i en pressemeddelelse om arrangementet.

650 boliger i første etape

Jørgen Tækker fra Tækker Group, der er bygherre på hele det planlagte udbygningsområde, vil orientere om planerne. Der er allerede arkitekter i gang med at tegne bygninger til den første del af byområdet, der kommer til at ligge på hjørnet af Høvej og Elstedvej syd for Elev. Her bliver der opført omkring 650 boliger.

Boligerne bliver i to til fire etagers højde  – to etager tættest på Elev og fire etager i det sydligste område ved Elstedvej.

Området kommer til at bestå af både ejerboliger og lejeboliger – både private og almennyttige –  ligesom der også bliver plads til offentlig service og erhvervsvirksomheder. Der bliver plads til omkring 10.000 og 15.000 beboere, når området er helt udbygget.

En kommunal plan er i offentlig høring i øjeblikket, og det er det kommuneplantillæg, der er udgangspunkt for borgermødet, der starter kl. 19.30.

Tilmeld dig Aarhus i dag – Lystrup på Facebook her eller Aarhus i Dag her.