Lotte Cederskjold vil i folketinget

Lotte Cederskjold vil være sit partis folketingskandidat i skanderborgkredsen ved næste valg. Foto: Aarhus Kommune

AARHUS: Den tidligere politiske ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus Byråd, Lotte Cederskjold, vil opstille til næste folketingsvalg. Hun er med i opløbet om at blive partiets kandidat i Skanderborgkredsen.

Oprindeligt var der fire interesserede i posten, og Lotte Cederskjold er nu med i opløbet, hvor der kun er to kandidater tilbage. Hun konkurrere med den østjyske formand for fagforeningen Teknisk Landsforbund, Dorthe Hindborg, der bor Stjær.

Ved den første urafstemning blandt partiets medlemmer fik ingen af de fire kandidater mere end halvdelen af stemmerne, og derfor gik de to kandidater, der fik flest stemmer, videre til den afgørende runde.

Dorthe Hindborg fik i første runde flest stemmer (118), mens Lotte Cederskjold blev nummer to (96).

Afgørelsen falder den 25. januar, hvor stemmerne fra anden runde af urafstemningen bliver  optalt.

Den kandidat, der vinder afstemningen, afløser tidligere miljøminister Kirsten Grosbøll, der efter en sygdomsperiode har valgt ikke at genopstille ved næste folketingsvalg.

Lotte Cederskjold forlod Aarhus Byråd i august 2015. Hun flyttede til Fredericia, hvor hendes mand Jacob Bjerregaard er borgmester for Socialdemokratiet. Hun er 30 år og opvokset i Hørning,

Lotte Cederskjold arbejder som koncernjurist i virksomheden 3C Retail, der ejer L’easy, Inspiration og D:E:R.

Dorthe Hindborg er svag favorit, da hun fik flest stemmer i første urafstemning, hvor 377 af de stemmeberettigede 602 medlemmer deltog i afstemningen. Desuden fik hun også flest stemmer på et repræsentantskabsmøde i Socialdemokratiet i Skanderborgkredsen i november.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Politik