Letbanen lægger skinner ved Dokk1

Der bliver de næste fire uger lagt skinner til letbanen ved Dokk1. Foto: Aarhus Letbane.
Der bliver de næste fire uger lagt skinner til letbanen ved Dokk1. Foto: Aarhus Letbane.

AARHUS: Aarhus Letbane begyndte fredag aften at lægge skinner på Mindet tæt på Dokk1. Det vil genere trafikken på stedet frem til midten af oktober.

Det betyder, at letbanen i skolernes efterårsferie har gang i to delprojektet, der forstyrrer trafikken i midtbyen. Udover arbejdet ved Mindet arbejdes der også i Nørreporkrydset indtil fredag i skoleferien.

Antallet af vejbaner på Mindet bliver indskrænket til en i hver retning. De første to uger arbejdes der i den ene side af vejen, mens proceduren gentages i den anden siden de to følgende uger.

Letbanen har fået dispensation fra kommunen til at arbejde i døgndrift, men der bliver så vidt muligt taget hensyn til beboerne, skriver letbanen i en pressemeddelelse om arbejdet.

Larmen er størst, når der fjernes asfalt i starten af byggearbejdet. Derefter skal der støbes beton og lægges skinner.

Arbejdet kommer ikke til at påvirke trafikafviklingen i midtbyen så voldsomt, som arbejdet i Nørreportskrydset, men det kan blive vanskeligere at komme til havnen i byggeperioden. I nogle situationer kan der muligvis også opstå problemer i det store lyskryds ved Europaplads – specielt i perioder med megen trafik.

Den sidste vejstrækning, hvor der bliver lagt skinner, bliver ved Skibbrogade, der fører ned til havnen ved Skolebakken over for katedralskolen.

Men trængslerne er ikke helt overstået. Der vil igen opstå gener for trafikken, når der skal etableres kørestrøm, men ikke i samme omfang som lægningen af skinner har betydet inden for de seneste par måneder, lover letbanen i pressemeddelelsen.

Der ligger skinner i forvejen ved Dokk1, men på strækningen fra banegården til Nørreportkrydset skal der være to spor, så letbanetogene kan køre forbi hinanden på strækningen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Trafik