Kommuner anlægger cykelsti fra Løgten til Hornslet

Det bliver om kort tid muligt at cykle på cykelsti hele vejen, hvis man vælger at køre på cykel fra Hornslet til Aarhus - eller omvendt. Foto: Aarhusidag.
Det bliver om kort tid muligt at cykle på cykelsti hele vejen, hvis man vælger at køre på cykel fra Hornslet til Aarhus – eller omvendt. Foto: Aarhusidag.

Syddjurs Kommune og Aarhus Kommune anlægger nu en cykelsti mellem Hornslet og Løgten. Cykelstien vil gøre det muligt at cykle fra Hornslet til midtbyen i Aarhus på cykelsti hele vejen.

”I dag er det utrygt for både cyklister og bilister at færdes på ruten mellem Løgten og Hornslet, men med en særskilt cykelsti øger vi trygheden,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse om anlægsopgaven.

“Det betyder forhåbentligt, at endnu flere af de mange borgere, der hver dag pendler mellem vores to kommuner, vælger at cykle.”

Hjælp fra staten

En statslig cykelpulje, der blev vedtaget under den netop afgåede socialdemokratisk ledede regering, støtter projektet med 2,1 mio. kroner. Resten betaler de to kommuner.

Anlægsopgaven blev behandlet på mødet i magistraten mandag formiddag, og den er formentlig et punkt på dagsordenen, når byrådet i Aarhus holder det første møde efter sommerferien onsdag den 12. august.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.