Katedralskolen laver aftale med kinesisk gymnasium

Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

 

Aarhus Katedralskole har lavet en samarbejdsaftale med et gymnasium i den kinesiske storby Nanjing. Forleden var repræsentanter fra den kinesiske skole på besøg på Aarhus Rådhus.

Der var tale om den første direkte kontakt mellem de to partnerskoler. Kontakten er kommet i stand via en indsats fra Aarhus Kommune i samarbejde med Nanjing Foreign Affairs Office.

Ved besøget i Aarhus blev der etableret en direkte personlig kontakt mellem de to skolers ledelser, og de kinesiske gæster fik en introduktion til uddannelsessystemet i Danmark – specielt ungdomsuddannelserne / gymnasieområdet.

Aftale blev underskrevet

Desuden blev der underskrevet en samarbejdsaftale mellem de to skoler.

Borgmester Jacob Bundsgaard har tidligere besøgt skolen i Nanjing, et område som Aarhus har nogle særlige historiske relationer til.

Aarhusianer var kinesisk helt

Det er aarhusianeren Bernhard Arp Sindbergs indsats i 1937, der er baggrunden for de tætte bånd mellem Aarhus og Nanjing.

Under det, der kendes som Nanjing-massakren, blev op imod 300.000 kinesere myrdet af japanske besættelsesstyrker, men Bernhard Arp Sindberg reddede tusindvis af kinesere ved at give dem helle på en fabriksgrund, hvor han fungerede som vagt.

En ven af Kina

Sindberg blev efterfølgende hædret med den ærefulde titel “en ven af Kina” og er stadig i dag en fejret helteskikkelse i Kina.

De kinesiske gæster besøgte også Aarhus Rådhus, hvor stadsdirektør Niels Højberg var vært ved en rundvisning i byrådssalen.